dimarts, 8 d’octubre del 2013

INTERNET: UN LLOC SEGUR?

Actualment, les tecnologies han avançat tant ràpidament que ens és més difícil mantenir un control de la nostra privacitat i seguretat en la xarxa.
Cada vegada més, els nens i nenes fan servir més tipus de mitjans socials virtuals on exposen la seva vida o estan exposats a usuaris desconeguts que no coneixen realment i no en són conscients del perill que això suposa.

Els adults també n'han de ser conscients i a més, són els responsables de mantenir aquest control i assegurar-se de que els menors en prenguin consciència i sàpiguen actuar.

Un d'aquests perills en que estan exposats és el ciberassetjament o també denominat "ciberbullying". Els nens reben acusacions, humiliacions, missatges compromesos, amenaces o qualsevol tipus de material audiovisual que els pugui intimidar psicològicament per part d'un usuari aliè a la seva vida social. Els seus pares han de saber identificar aquest tipus d'assetjament observant la conducta del nen o nena.

Per tal de prevenir o acabar amb aquest assetjament, és necessari fer prendre consciència als menors dels següents consells o maneres d'actuar:

  • Explicar i fer coneixement de la situació a alguna persona de confiança que pugui donar-te suport emocional i t'ajudi a actuar-hi en contra.
  • Ignorar els missatges rebuts que poden ferir els teus sentiments o fer-te sentir malament. Penseu que si es responen l'únic que s'aconsegueix és alimentar aquest assetjament i se'n pot sortir més mal parat de cara a un futur. A més, no s'han d'eliminar aquests ja que ens poden ser d'utilitat en cas de prova d'assetjament i així evitar-ne més.
  • Bloqueja l'usuari de manera que no pugui continuar comunicant-se ni fer ús de les teves dades privades i denúncia'l per a que no continuï fent el mateix a altres persones.

Recorda seguir aquests consells en cas d'assetjament i, sobretot, 
no facis mai el que no t'agradaria que et fessin.

Aquí teniu un còmic relacionat amb el ciberbullying.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada